Lyngen retkikunnat '97 ja '98

On Willieläjiä nähty alueella näiden retkien jälkeenkin mutta niistä tarinoidaan vain leirinuotioilla.

Lyngen pääsiäinen 1997...

Savon ja Pohjois-Karjalan yhteistoiminta oli huipussaan tällää kertaa, kun karjalan pojat aukoivat latuja pitkin ja poikin rinteitä. Rakennettiin kuitenkin lumimuuri leirien väliin ikään kuin lääninrajan häviämisen muistoksi. Olipa siinä hyvä olla lumisotasilla, kun puitteet olivat kunnossa. Tämän retkikunnan muodosti seitsemän miestä ja Laura. 82 vuotias reipas norski väitti talven -97 olevan runsaslumisin niillä seuduilla hänen elinaikanaan. Piti varmaan paikkansa, kun lumiluolaa kaivaessa jää tuli vastaan vasta kahden metrin lumikerroksen jälkeen.

Tällä matkalla tapahtui niin paljon jo menomatkalla, että mitään yllätyksiä ei pitänyt enää tulla. Mutta tulipas kuitenkin, Wildlifen historian rikkoutumaton floppi. Väsyneet miehet koittivat paniikinomaisesti järjestää polttareita myöhään pääsiäissunnuntai-iltana Kilpisjärven kylällä. Sulhanen sanoikin nukkumaan mennessään, että herättäkää, jos jotain toteuttamiskelpoista keksitte. Aamupalalla kukaan ei enää muistanut noloa episodia ja hyvä niin.

Lyngen retkikunta '98...

Perinteinen irti arjesta-retki toteutui 10 jäsenen voimin Jiekkevarrin kupeeseen. Pari innokkainta tämän reissun kävijää kastelee vieläkin lakanoitaan nähtyään unta Daltindenin puuterista. Täällä sijaitsee huussi, joka kilpailee vahvasti Upein Näköala Huussissa Istuessa-kilpailussa.

Paluu

Tarinat ja kokemukset muuttuvat legendoiksi vain kerrottuina...

Tarinoita on monia ja kokemuksia sitäkin enemmän. Miksipä et jakaisi omia muistojasi? Kirjoita tarinasi ja lähetä sähköpostilla info(miu)wildlifetelemark.fi niin tallennetaan ne.